O cerință importantă în evaluarea impactului de mediu o reprezintă evaluarea nivelurilor de zgomot și de vibrații, în scopul identificării zonelor unde se înregistrează depășirea limitelor admisibile, care pot conduce la efecte semnificative asupra sănătății receptorilor umani și/sau asupra faunei sălbatice, atât pentru cea de uscat, cât și pentru cea acvatică .
În speranța de a îmbunătății calitatea vieții, evaluăm impactul zgomotului asupra receptorilor – factor uman și biodiversitate-, astfel încât să oferim, prin metode pertinente, soluții de reducere a efectelor acolo unde se impun.
Măsurătorile le efectuăm cu Sonometru 2245 și asigurăm determinări de zgomot ambiant conform legislației actuale:
Suplimentar, conform normelor de protecție a muncii, acțiunea zgomotului la locul de muncă nu trebuie să afecteze securitatea și sănătatea omului - normă aplicată tuturor angajaților, cu excepția celor de la bordul navelor. Măsurarea zgomotuluise face în cadrul reglementărilor corespunzătoare (directive, autorizaţii) sau pentru controlul fabricilor. Etalonarea periodică a valorilor măsurate cu valorile obținute prin metodele de referinţă vă oferă valori măsurate de încredere ce servesc la siguranţa dumneavoastră.